• Harmadik Kor Egyeteme Kecskeméten
PDF Nyomtatás E-mail


Harmadik Kor Egyeteme Kecskeméten

 

 

Nyitott egyetemi előadássorozat indul Kecskeméten nyugdíjasok számára. A Harmadik Kor Egyeteme elnevezésű program 2014 februárjában indul. Az érdeklődők öt féle témakörben hallgathatnak majd előadásokat és folytathatnak konzultációt az előadókkal. A két féléves szemeszter minden kecskeméti nyugdíjas számára ingyenes, csupán regisztrálniuk kell majd magukat. A képzés, a Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központ, a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Szövetsége és a Pécsi Tudományegyetem Együttműködésében valósul meg.


További információ: http://feek.pte.hu/hir/Harmadik_Kor_Egyeteme_Kecskemeten

 

 


A két szemesztert felölelő program során az érdeklődők kultúra - művelődés - média, gazdaság-pénzügy, politika – történelem - helytörténet; pszichológia – gerontológia - oktatás, egészség-életmód témakörökben hallgathatnak meg előadásokat és folytathatnak az előadókkal konzultációkat. Az előadásokra minden második héten a PTE FEEK Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központban, illetve kihelyezett helyszíneken kerülne sor. A hallgatók a képzés végén a Harmadik Kor Egyetemén szerzett tudást igazoló oklevelet kapnak.


A Kecskeméten működő 37 nyugdíjas klub mintegy 1800 tagja, továbbá a Könyvtárba beiratkozott nyugdíjasok ingyen vehetnek részt a képzésen; a Kecskeméten kívül élőknek, illetve azoknak, akik még nem érték el a nyugdíjas kort, félévente 5000 Forintot kell befizetni. Jelentkezni január 17-ig lehet a Nyugdíjas Szövetség kecskeméti irodájában – a Városházán, a félemelet 27. szobában – vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailen.