• Megvásárolható kiadványok
PDF Nyomtatás E-mail

 


magyar_nyelv_bort_kis_mret

Dr. Spencer Kagan - Miguel Kagan
Kooperatív tanulás

A könyvet bemutató tájékoztatót innen töltheti le: Kagan: Kooperatív tanulás
  • Megjelent: 2010.
  • Kiadói ár: 5900 Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

knyv_bort_kicsi

Trencsényi László: A maratoni sereg


„A pedagógusképzésben  több éve közreműködő tanárember vagyok, aki korábban falusi tanár, úttörőmozgalmi „apparatcsik”, kutató és fejlesztő is voltam. Ilyenek az „áemkások”, az általános művelődési központok szakértelmisége, ilyenek az „aleások”, a komplex-kreatív művészetpedagógia elkötelezettjei (az Academia Ludi et Artis művészetpedagógiai egyesület tagjai), de ilyenek az úttörők is. A patinás Magyar Pedagógiai Társaságot képviselem a szakmai nyilvánosságban, de több civil szervezet, mozgalom alapításában, újraalapításában vettem részt. E körben kiemelkednek azok a kezdeményezések, melyek az iskola és nem-iskola határán próbálnak felelősséget viselni a nevelésügyért.
Gyakran szólalok meg írásban, könyveimet, cikkeimet sokan olvassák, olykor idézik is. Vagyok már olyan korú – januárban leszek 65 –, hogy sok tanítványom süvegel meg Palócföldön, Miskolcon, Pesterzsébeten, újabban Erzsébetvárosban. De „pedagógiai vándorköszörűsként” az ország más vidékein is vannak kedves szakmabéli barátaim. Megtalálhatnak az iwiw-en is. Szakmai tevékenységem összefonódik a „maratoni reformmal”. Innovációk segítője, közvetítője, kivitelezője voltam abban az időben, amikor az iskola megújítását annak humanizálásaként, demokratizálásaként, gyermekközpontúvá alakításaként képzeltük el megannyi kor-, és kartársammal.
„A maratoni sereg” című kötet ezen esztendők becsületét szolgálja, az innovációk kora ismert és ismeretlen hőseinek állít emléket. Mégsem apológia, nem „kései bálványimádás”: szembenézés ifjúságunkkal, férfikorunkkal.”
  • Megjelent: 2011.
  • Kiadói ár: 2900 Ft

Közélet, közigazgatás, kommunikáció

Bevezetés a közigazgatási kommunikáció elméletébe és gyakorlatába

Szerkesztette: Szécsi Gábor

szecsiborito_kismret


A közigazgatási kommunikáció összetett képességeket igénylő, bonyolult feladat, amely komoly szakmai tudást igényel a kommunikátortól. A közigazgatási intézmény nevében kommunikáló szakembernek egyrészt tisztában kell lennie az új információs technológiák alkalmazását kísérő változásokkal, a sokcsatornás kommunikáció kínálta lehetőségekkel. Ismernie kell a hazai és nemzetközi szakmai trendeket, képessé kell válnia a társadalmi és politikai folyamatok elemzésére és a kommunikációs stratégia ezek fényében történő fejlesztésére. Emellett figyelemmel kell lennie a társadalmi, politikai, kormányzati fejleményekre, és képesnek kell lennie az ezekkel kapcsolatos jelzéseket időben értelmezni, illetve ezeket az információkat a stratégiai politikai kommunikáció fejlesztésére, módosítására felhasználni. A könyv szerzői legújabb kutatási eredményeikre és szakmai tapasztalataikra építve mutatják be a közigazgatási kommunikátor tevékenységének közvélemény- és kultúraformáló szerepét, átalakuló eszközrendszerét és új szempontjait. Ilyen módon téve világossá azt is, hogy miként válhat a közigazgatási kommunikáció az információs társadalom korában is a hiteles tájékoztatást, meggyőzést és bizalomépítést szolgáló kommunikációs gyakorlattá.
  • Megjelent: 2011.
  • Kiadói ár: 3000 Ft