Általános hírek


Ügyfélszolgálati Iroda PDF Nyomtatás E-mail
Általános hírek

Az Önkonet Kft. felnőttképzéssel kapcsolatos ügyfélszolgálati irodája munkanapokon, hétfőtől – péntekig 9-14 óra között érhető el.

Az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási ideje alatt cégünk engedélyezett képzési programjai megtekinthetőek.

Címünk: Önkonet Kft. 1094 Budapest, Balázs Béla u. 18. II/212. (Poliház épülete)

Telefonszám: 1/887-3842, e-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
Ingyenes informatikai képzések PDF Nyomtatás E-mail
Általános hírek
A GINOP 6.1.2.-15-00001. sz. kiemelt projekt keretében újra lehet jelentkezni alapszintű, ingyenes informatikai képzésekre. Az Önkonet Kft, mint együttműködő partner részt vesz a képzések megvalósításában.

Jelentkezés feltételei:
- általános iskolai végzettség
- 16 – 65 év között életkor
- Magyarországi lakhely (Budapesten és Pest megyén kívül)
- a jelentkező középiskolával, felsőoktatási intézménnyel nem áll tanulói/hallgatói jogviszonyban
- a képzéssel párhuzamosan nem vesz részt hazai vagy EU-s forrásból finanszírozott digitális kompetenciafejlesztésre irányuló
informatikai képzésen

Képzési alkalmak
Létszám: 15 fő
Képzés óraszáma: 70 óra (2*35 óra)
részvételi díj: ingyenes
Mindenki maga döntheti el, hogy a 2*35 órás képzési lehetőséget hogyan használja fel. Lehetőség van elvégezni mind a két képzést
egymás után, ill. csak az első vagy csak a második képzést 2 alkalommal. A képzés óraszáma személyenként a 70 órát nem haladhatja
meg. A csak a második képzésre jelentkezők szintfelmérőt írnak.A képzéseken 4-4 óra hiányzás megengedett. 

KÉPZÉSI PROGRAMOK
IKER 1. : “Első lépések a digitális világba” (35 óra)
A képzési program fő (átfogó) célja a digitális kulcskompetencia fejlesztése, a digitális társadalomhoz való tartozással kapcsolatos igények
megalapozása, pozitív attitűd kialakítása a digitális eszközök irányában.
A program konkrét célja annak elérése, hogy a résztvevő:
 • tudja használni az infokommunikációs eszközének (PC, tablet, notebook, okostelefon, stb.) működtetéséhez szükséges alapvető funkciókat,
 • tudja hanghívásra és szöveges üzenetküldésre használni infokommunikációs eszközét,
 • tudjon egyszerű szövegszerkesztési lépések felhasználásával rövid szöveget szerkeszteni,
 • tudjon egyszerű mentési műveleteket végezni,
 • tudjon az interneten tájékozódni, könnyen hozzáférhető információkat megszerezni,
 • tudjon elektronikus levelezést bonyolítani az alapvető funkciók használatával,
 • az infokommunikációs eszköze megismert funkcióit biztonságosan tudja használni.
IKER 2. : “Önállóan használom az informatikai eszközömet” (35 óra)
A képzési program fő (átfogó) célja a digitális kulcskompetencia fejlesztése, a digitális társadalomhoz való tartozással kapcsolatos
igények megalapozása, pozitív attitűd kialakítása a digitális eszközök irányában.
A program konkrét célja annak elérése, hogy a résztvevő:
 • használja az okos eszközének (PC, tablet, notebook, okostelefon, stb.) önálló működtetésére a legfontosabb beállítási lehetőségeket,
 • használja a saját okos eszközén lévő operációs rendszer ismert szolgáltatásait,
 • tudjon egyszerű szövegszerkesztési lépések felhasználásával rövid, de kerek egész szöveget (pl. rövid szöveges üzenet, rövid e-mail) szerkeszteni,
 • az interneten gyűjtött információkat fel tudja dolgozni, azokat konkrét problémák megoldására használja fel,
 • elektronikus levelezés során tudjon csatolmányokat használni, felismerje az elektronikus levelezés veszélyhelyzeteit (levélszemét, e-mailes csalás) és képes legyen azokat egyszerű módon kezelni,
 • képes legyen közösségi portálok önálló használatára (regisztráció, bejelentkezés, információkeresés, megosztás, egyszerű adatvédelem),
 • tudja hanghívásra és szöveges üzenetküldésre használni infokommunikációs eszközét.
Jelentkezés és további információk: info@onkonet. hu vagy az 1/887-3843-as telefonszámon.
 
Pályázatírás, tanácsadás, projektmenedzsment szolgáltatás PDF Nyomtatás E-mail
Általános hírekPályázatírás
Pályázati tanácsadás
Projektmenedzsment  szolgáltatás


Ma már elképzelhetetlen, hogy egy oktatási intézmény pályázati erőforrások igénybevétele nélkül színvonalas oktatási tevékenységet nyújtson. Kellő tapasztalat hiányában azonban a pályázatírás és pályázat megvalósítása során segítségre van szükségük. Cégünk csak 2015-ben oktatási intézményekkel együttműködve több mint 40 sikeres pályázat megírását készítette el, menedzselte megvalósítását.
Pályázatírási tevékenységünket kibővítettük a közoktatási szférán kívüli területekre is. Az elmúlt évben több sikeres pályázat megírásában vettünk részt a hazai piacon vezető szerepet betöltő, az automatizálás technikában, és a műszaki oktatás területén működő vállalkozásnál, valamint civil szervezeteknél.
Ügyfeleink között önkormányzatok, oktatási intézmények, közművelődési intézmények, civil szervezetek és más piaci szereplők egyaránt megtalálhatók. Pályázatíró, pályázati tanácsadó és projektmenedzsmenti szolgáltatásaink kiterjednek a Széchenyi 2020 program keretében kiírt Uniós pályázatokra, valamint egyéb pályázatokra is. Szakértőink széles köre biztosítja, hogy komplex szolgáltatást tudjunk nyújtani ügyfeleink számára.

Pályázatírási tevékenységünk magában foglalja a pályázat előkészítésétől a pályázat benyújtásáig terjedő folyamatokat. Vállaljuk megvalósíthatósági tanulmányok, szakmai tervek, helyzetértékelések, ütemtervek elkészítését, költségvetések összeállítását. A pályázat megvalósítás során tapasztalattal rendelkező projektmenedzsment tagok közreműködését biztosítjuk.

Ha pályázni szeretne, de nincs kellő tapasztalata, jelentkezzen nálunk, és kérje pályázatíró kollégáink segítségét!
 
Zalaegerszeg Harmadik Kor Egyeteme 2016.03.03. PDF Nyomtatás E-mail
Általános hírek
2016. március 3-án ismét találkoztak a zalaegerszegi Haramdik Kor Egyetemének hallgatói. Ezen a napon Dr. Bárdos György egyetemi tanár, Dr. Kollár József egyetemi docens, és Dr. Vándor Virág bíró tartottak előadást a nagy számban megjelent közönségnek.
A programsorozatról bővebben a Senior Akadémia menüben olvashat.

hk_3img_0974

 
Nyugdíjas Szabadegyetem PDF Nyomtatás E-mail
Általános hírek

További nyugdíjas szabadegyetemek indulhatnak a sikeresen működő pécsi példa nyomán


A lépést lehetővé tevő együttműködésről pénteken háromoldalú megállapodás született a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karán.

Egyedülálló országos nyugdíjas szabadegyetemi programot indít a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara a Nyugdíjasok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége és a Önkonet Szolgáltató és Tanácsadó Kft. közreműködésével. Az együttműködésről pénteken délelőtt sajtótájékoztató keretében írt alá együttműködési megállapodást dr. Nemeskéri Zsolt, a PTE FEEK dékánja, Hegyesiné Orsós Éva, az „Életet az éveknek” Országos Szövetség elnöke és Petrus László, az Önkonet Kft. ügyvezetője.


Hegyesiné Orsós Éva szólt arról, hogy az időskorból hiányoznak azok az intézmények, amelyek az élet teljességéhez járulnak hozzá, és azok a programok, közösségek, amelyek az életnek értelmet adnak. Kiemelte azt is: a szövetség számára a tanulás kiemelt fontosságú, és meg kell szervezni a környezetét, mert akik eljönnek tanulni, nem csak lépést tartanak a világ változásaival, de egyben egy közösség tagjai is lesznek. Ezért szeretnék az idősek szabadegyetemét minél több településen megszervezni.


Petrus László, az Önkonet Kft. ügyvezetője arról beszélt: 16 éve dolgoznak az oktatás területén. Ők is felismerték, hogy az idősoktatás egyre fontosabb feladat. A cég szerepe a szervezés, koordinálás lesz az ország különböző városaiban: ők segítenek bevonni a programba az önkormányzatokat, egyesületeket, klubokat és támogatókat.


Nemeskéri Zsolt beszélt a kar érzékenységéről a társadalmi igények iránt, és befogadó jellegéről, valamint arról, hogy a FEEK működésére mindig is jellemző volt a hálózatos jelleg. Korábban 18 helyszínen működtek, és az új program kapcsán pedig már Gyuláról is kaptak felkérést. A dékán a PTE FEEK társadalmi szerepvállalásáról elmondta: nem lehet pénzkérdés, hogy például baranyai városokban hasonló képzéseket indítsanak, ha arra valódi igény van.

A Pécsi Aktív Időskorért Szenior Akadémia szeptember 24-én indul a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karán. Dr. Bajusz Klára, az akadémia egyik fő szervezője elmondta: a képzés az első 7 előadással nem zárul le. A pécsi akadémiára 20-áig lehet regisztrálni, de a részvétel nincs ehhez kötve. Egyetlen korlátot szabtak, hogy 55 évesnél idősebb legyen a hallgató.

A kecskeméti Harmadik Kor Egyeteméről, amelyen tavaly már 300 idős vett részt dr. Szécsi Gábor intézetigazgató-helyettes elmondta: amikor arról beszélnek, hogy kinyitják az egyetem kapuit, az nem csak üres frázis. Az idősek számukra fontos témákban szerezhetnek tudást, és állandó, szoros a kapcsolat az oktatók és a résztvevők között. Szécsi Gábor kiemelte: a kecskeméti program valódi egyetemként működik, egyetemi polgárokká fogadják az időseket. Ott a városi önkormányzat pénzügyi segítséget nyújt a projekthez.

(Pécsi Napilap 2014.09.19.)

 
«ElsőElőző12KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 2